About me - art and background

I am educated in visual art at the Royal Academy of fine Art in Denmark admitted at the age of 18, and subsequently educated in tv production and technology.

From 1986 and until about ten years ago I was working with tv production, digital tv and new media where the visual art have been more in the background, today the visual art have gained full space working with paintings and three-dimensional art - but I still have link to the digital media working as independent consultant.

In my art I work with constructive dynamic sculptures and mobiles in metal and abstract painting, where movement, balance, movements are recurring themes inspired by dance, music and nature.

Education:

- Diploma of Education - Dip. Ed. 1979

The Royal Academy of Fine Arts in Copenhagen, 1971 - 1978
 - Paintings, sculpture and large format art for public spaces

   at Prof. Robert Jacobsen and other
- Master of fine Art - MFA, 1978 (including tv production)
Ceramic art at Chr. Poulsen studio, 1970

Exhibitions:
Remisen, Bande, 2022
Gallery KBH Kunst in Copenhagen, 2020
Gallery Lowlands in Copenhagen, 2019
Maastricht, Netherlands, 1983

Dordrecht, Netherlands 1981
Linköping, Sweden 1978

First separate exhibition in Gallery 13, Birkerød in 1973
Debuted at gallery Rubin and Magnussen in 1972
Exhibited at numerous exhibitions in Denmark and abroad, especially in Sweden and the Netherlands.

Major artistic assignments:

Two big painted iron sculptures, Roskilde County municipality, Himmelev gymnasium - 1982

KØS museum, Køge - 1980

Linköbing Lens museum, Sweden - 1978

Aluminium sculptur, Albertslund municipality - 1977

Painted iron sculptur, Brande municipality - 1975

White sculptur i polyester, Ålestrup Rosenpark - 1973

Other:

Research Scholarship, Ministry of education - 1984

Travel grant, Academy of the fine Art - 1977
Christen Dalsgård's grant - 1977


Artikel om Peter Mølsted i Kunstavisen 06, 2020 skrevet af kunstanmelder Connie Boe Boss, @coboboblog.


AT SKILDRE DANSEN I KUNSTEN…

PETER MØLSTED TILBYDER OS POESIEN OG SKØNHEDEN

Den dag jeg i silende regn stiller min cykel udenfor et charmerende haveforeningshus på Amager ser jeg straks at her bor en kunstner: En gul og en orange Robert Jacobsen lignende jernskulptur tager imod i haven. Og at den minder om Robert Jacobsen er ikke tilfældigt, for kunstneren Peter Mølsted (1953), som bor her, var elev hos Jacobsen på Kunstakademiet i 70´erne.

Indenfor venter en dejlig frokost med Peter og hans kone og der udfolder sig en lang og spændende snak om Peter Mølsteds liv og hvorfor han nu igen skaber kunst og udstiller den.

 

ROBERT JACOBSEN VAR IDOL OG LÆREMESTER

Peter Mølsted har kunstnere i slægten, så at gå den vej var ikke fremmed for ham, selv om dele af familien ikke mente man kunne leve af kunst.

Han oplevede det at få Robert Jacobsen som læremester som en gave. Robert Jacobsen var meget respektfuld overfor sine elever, men krævede også at ”man skal kunne det, man vil” og gik op i at de studerende beherskede håndværket. I de første måneder på Peters årgang, hvor han i 1971 kom ind som 18-årig, var han den eneste elev, fordi Jacobsens hold ikke var populære. Det var en privilegeret tid hvor han lærte alt det grundlæggende, men også måtte forsvare sine kunstneriske valg overfor de andre studerende, der ville en anden vej.

 

MANGE ÅR MED TV-PRODUKTIONER

Allerede i de sidste år på akademiet begyndte Peter Mølsted at lave video, tv- og musikproduktioner og stiftede også familie, så kunsten dermed røg lidt i baggrunden i mange år. Han var dygtig med billeder, klipning og produktion men blev også mere og mere teknisk interesseret og kom derfor til at arbejde for KTAS og TDC-kabel-tv med systemudvikling og digitalisering. I de sidste mange år har han ejet eget firma eller fungeret som konsulent indenfor digitale medier, men nu skal kunsten igen have mere plads.

 

SKULPTURER, DER DANSER

Peter Mølsted skaber bl.a. skulpturer i forskellige materialer til udendørs opstilling (som i Køge og Himmelev) og mindre indendørsskulpturer i aluminium. Det synes som om de er lavet med én streg, én bevægelse, og det er da også netop dette, Peter Mølsted er optaget af: Bevægelsen, dansen og musikken og at fortælle historier ud fra rytmiske, dynamiske forløb. Han foretrækker at bøje aluminiummet i ét stykke og mat slibe det efterfølgende i smykkekvalitet.

Det er fint ved selvsyn at opleve hvordan et hårdt materiale kan udtrykke så megen poesi og lethed, når kunstneren tager fat i det.

 

MOBILERNE DANSER VIDERE

At udtænke en mobile og dens balance og bevægelser er en svær kunst og en håndværksmæssig udfordring, som fascinerer Peter Mølsted, der beundrer en kunstner som Alexander Calder meget. Han skaber mobilerne i tynde aluminiumsplader, belagt med bladguld eller sprøjtelakerede. De er lette, dekorative og kontemplative at se på i rummet, og rummer også deres egen poesi.

 

DANSEN i MALERIET

Mølsteds papirværker er kalligrafiske og lette; abstrakte med megen bevægelse, som strejf af en hurtig fjerpen eller en fugls vinge. De lette, fine værker korresponderer fint med mobilernes bevægelser og de dansende aluminiumsskulpturer. At se på disse værker i blæk og bladguld er fnuglet og frit – svævende og smukt, ikke fortolkningskrævende. De kalligrafiske billeder minder om japansk papir- og stofkunst.

 

FÆLLESNÆVNEREN

Det står klart under mit besøg at Peter Mølsteds fokus er på det lyse, lette og sensuelle. Rytme, bevægelse, hastighed, som i dans og musik. Han danser meget og går til dans med sin kone, så det er en del af hans kropslige forståelse.

Han udtrykker abstrakte store følelser på denne måde i stedet for at finde ord for disse emotionelle tilstande som den generte og ydmyge mand han er og han omsætter oplevet intensitet, erotik og vibration i dans og kunst.

OG han orienterer sig meget mod det franske udtryk og identificerer sig nok mere med fransk kunst end dansk. Poesien, det raffinerede og frankofile ligger hans hjerte nær, ikke det lidt mere tunge, melankolske og dunkelt nordiske.

Enkelhed er et nøgleord for Peter Mølsted. Det skal ikke være kedeligt præcist, men stramt i tænkning og form, og hermed er han som kunstner meget moderne.

Hans artiststatement lyder: ”Jeg arbejder kontinuerligt med konstruktive dynamiske skulpturer og mobiler i metal og abstrakt maleri, hvor bevægelse og balance er genkommende temaer inspireret af dans, musik og natur”.

 

AT VENDE TILBAGE

Nu ønsker Peter Mølsted som nævnt at komme tilbage med sin kunst og blive set i galleri- og udstillingssammenhæng. I 1970 og 1980´erne udstillede han i både Danmark og udlandet, havde udsmykningsopgaver med udendørs skulpturer og erhvervede adskillige priser. I dag er han åben overfor nye muligheder.

Hans mobiler kan opleves i Galleri kbh kunst og ønsker man ellers at se hans kunst kan der tages kontakt via hans hjemmeside:  peter-moelsted.dk

Instagram: peter.moelsted

 

Peter Mølsted working with restoration his sculpture

Peter Mølsted working with restore  his sculpture "Dancer in the wind" in Brande 1975 / 2018